Amaretti sausainiukai..

Kadangi jau susirgau maisto gaminimo manija, tai vis užmetu akį į kokį įdomų receptuką. Šįkart pasitaikė mano mėgstami amarečiai, Italijoj vis būdavo sunku nustot juos valgyt, tad nutariau išbandyt pati pasidaryt, plius, kad receptas neatrodė toks jau sunkus..

Tad jiems reikės:


  • dviejų  kiaušinių (vidutinio dydžio) baltymų
  • apie 150g cukraus
  • 150g migdolų
  • arbatinio šaukštelio amaretti likerio ar migdolų ekstrakto
Migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti (aš tik pusę nuplikiau). Tuomet kavamale ar elektriniu smulkintuvu juos ir apie 120 g cukraus susmulkinti iki miltų.
Kiaušinio baltymus išplakti ir putų, įbert dar šiek tiek cukraus, įmaišyti likerį ar migdolų ekstraktą ir išplakt iki standžių putų.
Atsargiai sumaišyti migdolus su baltymais, šaukšteliu ar konditeriniu švirkštu formuoti rutuliukus ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (patartina atokiau vieną nuo kito). Šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20min. Tik visai atvėsusius nuimti nuo kepimo popieriaus. ( Man vis tiek jie gana sunkiai nusiėmė..)
Skonis pasakiškas! Labai rekomenduoju!